Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika segítség

Főoldal » Általános iskola » Fizika
361
Valaki tudna segíteni? Előre is köszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, segítség, feladatok, Levezetéssel
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.
távolság: s [m]
idő: t [sec vagy s]
sebesség: v [m/sec]
gyorsulás: a [m/sec2]
erő: F [N (Newton)]
munka: w [J (Joule)]
teljesítmény: P [W (Watt)]
tömeg: m [kg]
súly: kg
nyomás: p [Pa (pascal)]
2.
a)
V=s/t
V=2000m/1200sec=1,67m/sec => 5,99km/h
b)
W=F*s
c)
P=w/t


3.
v=g*t
s=g/2*t2

t= 2 sec
v=10* 2 = 14,14 m/sec = 50,9 km/h


4.
V0=0
V1=100km=27,78m/sec
a= 27,78/10=2,78m/sec2
0