Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

10 Matek házi feladat!

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
Hello valaki tudna segíteni haziba?
1047 bol a,b
1040 bol a,b
1011 bol a,d,e
K1 GY 1018 kell!
1027 kell!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1047. Feladat
a.)
`{(2x,+,3y,=,7),(2x,-,2y,=,4):}``=>``{(4x,+,6y,=,14),(9x,-,6y,=,12):}`

`4x+6y+9x-6y=14+12`

`13x=26`

`x=2`


`3*2-2y=4`
`y=1`

`(x,y) = (2,1)`


b.)
`{("2,5"x,+,y,=,-2),(-5x,-,3y,=,1):}``=>``{(5x,+,2y,=,-4),(-5x,-,3y,=,1):}`

`5x+2y-5x-3y=-4+1`

`y=3`


`-5y-3*3=1`

`x=-2`


`(x,y) = (-2,3)`

1040. Feladat
a.)
`{(-x/5,-,1,=,y),(2x,+,"4,5",=,y):}``=>``{(2x,+,10y,=,-10),(-2x,+,y,=,"4,5"):}`

`2x+10y-2x+y=-10+4,5`

`11y=-5,5`

`y=-1/2`


`-2x+(-1/2)=4,5`

`x=-5/2`


`(x,y) = (-5/2,-1/2)`

b.)
`{(2/3x,+,2,=,y),(-1/2x,-,1,=,y):}``=>``{(-2x,+,3y,=,6),(2x,+,4y,=,-4):}`

`-2x+3y+2x+4y=6-4`

`7y=2`

`y=2/7`


`x+2*2/7=-2`

`x=-18/7`


`(x,y) = (2/7,-18/7)`

1011. Feladat
a.)
`2/3x=3/4x+5``=>``-1/12x=5``=>``x=-60`

d.)
`3/8x=2/9x+3``=>``11/72x=3``=>``x=216/11`

e.)
`3/8x=2/9x-3``=>``11/72x=-3``=>``x=-216/11`


1018. Feladat
`3x+14=2*(x+14)``=>``3x-2x=28-14``=>``x=14`

A fiú most 14 éves az apa `3*14` = `42` éves.


1027. Feladat
`0,3x-1/5x=90``=>``3x-2x=900``=>``x=900`
Módosítva: 3 éve
0