Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tompaszög és derékszög színusza

Főoldal » Középiskola » Matematika
394
Sziasztok tudnátok segíteni ezekben a feladatokban? 2,illetve 3-as feladatnál az a) és a b) feladat is kell.
Előre is köszi:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek,S.o.s,11.osztály,szinusz,tompaszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2,

a,

T = `(a*b*singamma)/2` = `(10*12*sin37)/2` = 36,11 `cm^2`

b,

`singamma=(2*T)/(a*b)` = `(2*36.1)/(10*12)` = 0,6

`gamma_1` = 37°

`gamma_2` = 180-37 = 143°

Lehet.

3,

a,

T = `a*b*sinalpha` = `36*54*sin145` = 1115 `mm^2`

b,

T = `(e*f*sin epsilon)/2` = `(36*54*sin35)/2` = 557,5 `mm^2`
0