Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
Hányadik tagja az alábbi sorozatnak a 30?
fn=60*sin n*π/6
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`f(n)=60*sin(n*pi/6)` = 30

`sin(n*pi/6)=1/2`

I. `n*pi/6` = `pi/6+2*k*pi`

`n=1+12k`

II. `n*pi/6=(5*pi)/6+2*k*pi`

`n=5+12k`

n: `1+12k cup 5+12k` , ahol `k in ZZ`
1