Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektrosztatika

Főoldal » Középiskola » Fizika
376
Sziasztok! Ezt a feladatot nem értem és holnapra kellene, a megoldókulcsban nincs benne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1


`E=k*Q/r^2`

Kiválasztunk két összetartozó értéket:

E = `2.25*10^3` `N/C`

r = 2 m

`Q=(E*r^2)/k` = `(2.25*10^3*2^2)/(9*10^9)` = `10^(-6)` C

b,

E = `9*10^9*(10^(-6))/3^2` = 1000 `N/C`

c,

E = `9*10^3` `N/C`

r = `root()((k*Q)/E` = `root()((9*10^9*10^(-6))/(9*10^3)` = 1 m
1