Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kéne a segitségetek

Főoldal » Általános iskola » Kémia
473
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
jól megy a kémia
0

Szia!

1: J = 14,01 g/mol (a periódusos rendszerből kinézhető)
2: Ó = 32 g/mol (a periódusos rendszerben megtalálod az oxigénatom moláris tömegét, de itt az oxigén alatt az oxigén gázt érti. Az oxigén a természetben kétatomos molekulaként fordul elő, tehát O2 = 16*2=32g/mol)
3: L = 2 mol (ammónia moláris tömege= 17g/mol , most vizsgált ammónia tömege=34g , NH3 anyagmennyisége=tömeg/moláris tömeg= 2 mol)
4: M = 3*10^23 ( 1 mol N2 tartalmaz 6*10^23db molekulát, akkor 0.5 mol N2 tartalmaz 3*10^23 db molekulát)
5: E = 18*10^23 ( mert az ózon =O3(háromatomos molekula), így 1 mol O3 tartalmaz 3*6*10^23 db atomot)
6: G = 1,5 mol (1 mol H2 tartalmaz 6*10^23 db H2 molekulát, így 9*10^23 db H2 molekulát tartalmaz: 9*10^23÷6*10^23= 1.5 mol)
7: Y = 5 (CH4 = 1 mol C atom + 4 mol H atom)
8: A = 36*10^23 (1 mol H2S tartalmaz 3*6*10^23 db atomot, akkor 2 mol H2S tartalmaz 2*3*6*10^23 db atomot)
9: K = 8g ( CH4 moláris tömege= 16g/mol , tehát 16g CH4 tartalmaz 4 mol H-t, akkor 32g CH4 tartalmaz 8 mol H-t. H moláris tömege=1g/mol, így 1*8mol H= 8g H)
10: É = 1,5 mol ( az alap képlet: 2H2 + O2 = 2H2O , akkor 4 mol H égetéségez kell 2 mol O, akkor 3 mol H égetéségez kell 1,5 mol O)
11: ? = 3 mol (alap képlet: N2 + 3H2 = 2NH3 , és tudjuk, hogy 14g N = 1 mol N, akkor 2 mol N égetéséhez kell 6 mol H, akkor 1 mol N égetéséhez kell 3 mol H.)

a képen nem látszik a feladat többi része, de szerintem a helyes megfejtésként a betűkből a 'JÓL MEGY A KÉMIA!' kombináció kell kijöjjön :)

Remélem tudtam segíteni!
Sok sikert a tanuláshoz! :)
0