Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
362
Egy proton és egy neutron azonos, Em = 1 keV mozgási energiával, párhuzamos sebességgel, merőlegesen egyszerre lépnek be egy B = 0,1 T indukciójú mágneses mezőbe. A protont a mágneses mező úgy téríti el, hogy a részecske a mezőből ellentétes irányú sebességgel lép ki. A két részecske távolsága belépéskor d = 5 cm volt.
Mekkora a nukleonok sebessége a mágneses mezőbe történő belépéskor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

2
Miért nem jó az, ha talált egy szép levezetést a feladatra? Neked aztán mi a fenét számít, hogy ki és hogyan oldja meg a feladatot? Ha ezt a feladatot illik fejből megoldani, akkor neked miért nem megy fejből azt mondd meg? Inkább örülnél neki, hogy valaki foglalkozik egyáltalán a problémáddal. Eszem megáll.
Módosítva: 3 éve
0

Pedig jó megoldás amit Roli talált.
0