Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
318
valaki tudna segíteni az 2.,1.,2 feladatban köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A 2,

a, 3,6 ; 3,7 ; 3,8 ; 3,9 ; 4

b, 0,152 ; 0,154 ; 0,156 ; 0,157 ; 0,158

c, 2,992 ; 2,994 ; 2,996 ; 2,997 ; 2,998

d, -0,08 ; -0,06 ; -0,04 ; 0,04 ; 0,08

e, -0,96 ; -0,97 ; -0,975 ; -0,98 ; -0,99


B 1,

a, -1 ; -2 ; -3 ; -4 ; -5

Negatív egész számok

b, Nincs; a természetes számok halmaza részhalmaza az egész számok halmazának.

c, `1/2` ; `2/3` ; `1/4` ; `1/5` ; `1/7`

d, Nincs, az egész számhalmaz részhalmaza a racionális számok halmazának.

2,

a = 0,5 véges

b = `0.dot(3)` végtelen, a szakasz hossza 1 számjegy (3)

c = 0,2 véges

d = `0.dot(0)dot(9)` végtelen, a szakasz hossza két számjegy (09)

e = `0.dot(0)dot(0)dot(1)` végtelen, a szakasz hossza 3 számjegy (001)

f = `0.bar(000001)` végtelen, a szakasz hossza 6 számjegy
1