Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
338
Egy 41,9 μH induktivitású légmagos tekercsen átfolyó 50 A áram egy félvezető kapcsoló kikapcsolása miatt 1 μs alatt egyenletesen zérusra csökken. Mekkora indukációs feszültség keletkezik eközben a tekercsben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`U_L`=`L*(DeltaI)/(Deltat)=41,9*10^-6 \ (Vs)/A*(50 \ A)/(1*10^-6 \ s)=2.095 \ V`
0