Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szia !Lenne szuksegem egy kicsi segitsegre

156
Szia !Nagyon sok hazim van ,kelrek segtis egy kicsit az egyik feladtanal, elore is koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Kíváncsiságomnak köszönhetően ismét megtapintottam az egyre hívogatóbb irományt. Ekkor már alig éreztem valamit, így bátran emeltem le a polcról a vörös csodát, mely megváltozotta az életem. - Ezt persze csak később tudtam meg, ekkor még nem is sejtettem mit tartok a kezemben. - Óvatosan nyitottam ki és kezdtem el olvasni a sorokat. "Nagy Attila, 1962" - állt az első lapon. Tovább lapozva hamar rádöbbentem, hogy nagypapám régi naplóját tartom a kezemben, melyben minden kalandját feljegyezte. Nagy utazó volt, szeretett világot járni. Sajnos én még kicsi voltam, mikor meghalt, így élőben nem sokról hallottam tőle, de nagymamám mindig nagy beleéléssel mesélt róla a karácsonyi összejövetelek alkalmával. Ezzel a különleges kötettel én is megismerhetem az ő szemszögét. A könyv kusza betűkkel írt rövid bejegyzésekkel indult, majd egyre rendezettebbé vált, képek is voltak benne, melyeket utazásai során készíthetett. Szólt a távoli kultúrákról, ételekről és az ott szerzett tapasztalatairól. Órákig állhattam egyhelyben, mire a végére értem az egyedülálló történetegyüttesnek. A végén érdekes felfedezést tettem, egy rajz volt az. Ahogy nézegettem rájöttem, hogy a sorok kezdetén álló betűk értelmes szavakat adnak ki, akár egy titkos üzenet.
A nyomokat követve hamar eljutottam a nagyszüleim volt kertjén álló faházhoz, ahol rengeteget játszottam óvodás koromban. Akkor fel sem tűnt, de most rögtön szemet szúrt, hogy a régi szerszámok között egy kulcs is fel van akasztva, ami hasonlított a rajzon lévőre. Elindultam felé, de útközben megbotlottam a régi poros szőnyegen, ami felgyűrődött, felfedve az alatta lévő kisajtót. Mikor kinyitottam egy lépcső tárult a szemem elé, mely levelé vezetett. A nyitott ajtón beeső napsugarak levilágítottak a mély lyukba. A falak mentén polcok álltak, telis-tele könyvekkel. Középen egy asztal állt, rajta egy zárt dobozzal. A kezemben lévő kulccsal sikerült is kinyitni, benne egy arany betűs, bíborvörös bőrkötéses könyv feküdt, akár csak a kezemben lévő. A tartalma viszont más volt, egy olyan világban játszódott, ahol a rossz emlékeket egy könyvkötővel be lehetett kötettni, ezzel törölve őket.
A ládát megfogva hagytam el a poros helységet, majd a faházat is. Otthon első dolgom volt főzni egy teát, majd elolvasni a hosszú és kalandos nap során talált könyvet, melynek címe: ,,A könyvkötő".

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A részlet, a könyvben/munkafüzetben Bridget Collins: A könyvkötő című művéből van, aminek színtén hasonló a tartalma, mint amit beleírtam ebbe. Minden más kitalált információ, beleértve a nevet és évszámot is. Remélem jó lesz.
Módosítva: 1 éve
0