Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem tudom hogyan fogjak neki, Szögfügvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
507
Egy egyenlő szárú húrtrapéz két párhuzamos oldala 11cm és 23cm, magassága 4cm. Mekkorák a trapéz szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Pitagorasz (rajz).

c = `root()(4^2+6^2)` = `root()(52)` `approx` 7,21 cm (ha érdekel)

`tan alpha` = `4/6` = `0.dot(6)`

`alpha` = 33,69°

`180-alpha` = `180-33,69` = 146,31° a rövidebb alapon fekvő szögek.
2