Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon de nagyon fontos lenne!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
430
Alakìtsd át közönséges törtè:
12,78 ; 23,854 ; 23,839; 7043/100 ; 34,25 ; 3/8 ; 2,(3) ; 13/7 ; 1,2(3); 23/15
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Ez nagyon sok begépelni, ezért kettőt megmutatok, a többit már te is meg tudod majd csinálni az alapján.

`12.78=(1278)/(100)=(639)/(50)`

`23.854=(23854)/(1000)=(11927)/(500)`

`(7043)/(100)=70.43`

`34.25=(3425)/(100)=(137)/4`

`3/8=0.375`

`2,(3)` ez nem tudom mi akart lenni

`(13)/7=1.dot(8)5714dot(2)`

`1.2(3)` ez se tudom mi

`(23)/(15)=1.5dot(3)`

0

`2.dot(3)=x` `//*10`
`23.dot(3)=10x`

Az alsóból kivonom az felsőt:
`9x=21` `//÷9`
`x=21/9=7/3`

`1.2dot(3)=x` `//*10`

`12.dot(3)=10x` `//*10`
`123.dot(3)=100x`


Az alsóból kivonom a felsőt:
`90x=111`
`x=(111)/(90)`
0