Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Prímszámok hatványainak szorzata

Főoldal » Középiskola » Matematika
522
Írjuk fel prímszámok hatványainak szorzataként a következő válaszokat.
Köszönöm a segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, exponenciális, prímszámok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5171
b)
`(32^-2*14^5)/(35^7*16^-3) = (16^3*14^5)/(32^2*35^7) = ((2^4)^3*(2*7)^5)/((2^5)^2*(5*7)^7) = (2^12*2^5*7^5)/(2^10*5^7*7^7) = 2^(12+5-10)*5^(-7)*7^(5-7) = 2^7*5^-7*7^-2`
c)
`[(6*125^-1*35^3)/(14*(7*3)^2)]^-1 = (14*(7*3)^2*125)/(6*35^3) = (cancel 2*cancel(7*7^2)*3^2*cancel(5^3))/(cancel 2*3*cancel(5^3)*cancel(7^3)) = 3`
0