Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérem valaki?!Segitsegg

Főoldal » Általános iskola » Matematika
412
Egy előadásra 3300 jegyet adtak el három kategoriában:20%-át 12 lejért,43%-át 10 lejért,a maradékot pedig 7 lejért.Mennyi volt az összbevétel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3300 jegy

12 lejes:
`3300*0.2=660` db
Bevétel: `660*12=7920` lej

10 lejes:
`3300*0.43=1419` db
Bevétel: `1419*10=14190` lej

7 lejes
`3300-660-1419=1221` db
Bevétel: `1221*7=8547` lej

Összbevétel: `7920+14190+8547=30657` lej
1