Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOSSSSSSSSSSS!valaki???

Főoldal » Általános iskola » Matematika
398
Határozd meg n értéket,ha 15/2n+1 egységnyi tört.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha egységnyi tört, akkor a számlálója és a nevezője egyenlő, vagyis
`15 = 2n+1 " /"-1`
`2n = 14 " /":2`
`n = 7`
0