Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseggg matek!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
366
Egyszerűsístd,amig irreducibilis törtet kapsz
a) 18/24
b)24/36
c)1515/1414
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a, `18/24` = `(3*6)/(4*6)` = `3/4`

b, `24/36` = `(12*2)/(12*3)` = `2/3`

c, `1515/1414` = `(101*15)/(101*14)` = `15/14`
1