Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számos cédulák

Főoldal » Középiskola » Matematika
567
András és Vili felírták 1-200-ig az egész számokat egy-egy cédulára, majd ezeket egy zsákba tették. A zsákból a fiúk felváltva húznak egészen addig, amíg el nem fogy az összes cédula, majd összeadják az általuk kihúzott cédulákon levő számokat. Ha első húzásra András 3-at, Vili 170-et húzott, akkor legfeljebb mennyivel lehet András összege nagyobb Vili összegénél?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
András

a1=101
d=1
s100=((202+99)100)/2=15050 (számtani sorozat, elemek összege)

András a 3-at húzta, a Vili pedig a 170-et, tehát ezeket figyelembe kell venni:

15050-170+3=14883

Vili

a1=1
d=1
s100=((2+99)100)/2= 5050

Ő a 170-et húzta, a 3-at pedig András cédulája miatt kell levonnunk:

5050+170-3= 5217

Tehát a legnagyobb lehetséges különbség: 14883-5217=9666
0