Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Python feladatok

201
Tudnátok segíteni a képen látható feladatokban? Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Informatika

Válaszok

1
Az első feladatban nem vagyok biztos benne, hogy mit is értenek "hányad" alatt. Ha az egész osztás eredményét, akkor jól írtam, mert én ezt számoltam ki. Ha csak sima osztás kell, akkor a dupla perjelből "//" az egyiket ki kell törölni ahhoz, hogy sima osztást kapjunk. (Illetve értelemszerűen a kiírást megváltoztatni, hogy ne azt írja ki, hogy "egész hányados".)

Az importálást nem tudom mennyire vettétek. A 3-as és az 5-ös feladatban importálni kell matek függvényeket, konstansokat. Szerintem nagyjából érthető mit csináltam, de ha nem, nyugodtan szólj!

A 4-esben és az 5-ösben nem igazán esik szó arról, hogy csak egész számokat kérünk be, vagy akár nem egészeket is. Én inkább maradtam az egészeknél, nem akartam túlvariálni a dolgot. Ha nem csak egészekre is működnie kéne, akkor csak simán az "int"-eket át kell írni "float"-ra mindkét feladatban, bármiféle más változtatás nélkül.

Az 5-ösnél elképzelésem sincs hogyan gondolta valaki ki ezt a feladatot a fejében. Ha csak az oldalakat kérjük be, akkor azokból sokat kell számolni hogy meglegyen a magasság a területhez. Ha pedig az egyik oldalt, egy magasságot és még valamit kérünk be, akkor viszont az oldalakat kell számolgatni a kerülethez. Feltételezem ezt nem egy matek feladatnak szánták, úgyhogy én úgy fogom csinálni, ahogyan a legkevesebbet kell számolni, vagyis az oldalakat kérem be és abból a Hérón-képlettel számolok területet, nem pedig a nemlétező magasságból... A legjobb kompromisszum talán két oldal és a bezárt szögük lenne. Abból egyből meglenne a terület és a kerület se lenne annyira bonyolult, de inkább nem bonyolítom túl a dolgot ha nem muszáj.

Illetve ez így önmagában elég könnyen elhasal, hogy ha olyan oldalhosszakat adunk meg, amiből nem kaphatunk háromszöget. Pl az egyik oldal túl rövid, vagy túl hosszú. Ezt le lehet kezelni, de megint csak nem tértek ki rá, és túl bonyolítanám ha ezt is beletenném, úgyhogy meghagytam csak így egyszerűen.

A kód: https://pastebin.com/aD6f9Bce

Szólj nyugodtan ha bármi kérdésed van! :)
Módosítva: 1 éve
1