Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Középiskola » Kémia
387
649-es feladat kellene. Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a, `CuSO_4` + `Fe` = `FeSO_4` + `Cu`

b, 6 `FeSO_4` + `K_2Cr_2O_7` + 7 `H_2SO_4` = `Cr_2(SO_4)_3` + `K_2SO_4` + 3 `Fe_2(SO_4)_3` + 7 `H_2O`

c, 10 `FeSO_4` + 2 `KMnO_4` + 8 `H_2SO_4` = 5 `Fe_2(SO_4)_3` + `2 MnSO_4` + `K_2SO_4` + 8 `H_2O`

d, `Na_2S_2O_3` + 3 `H_2SO_4` = `Na_2SO_4` + 4 `SO_2` + 3 `H_2O`

e, 2 `Na_2S_2O_3` + `I_2` = `Na_2S_4O_6` + 2 `NaI`

A nátrium-tioszulfát és kénsav reakciójában (d) a körülményektől függően lehet más termék is, a tioszulfátot le lehet redukálni akár a kénig is; ez most egy szinproporciós folyamat.
1