Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi bádog szükséges?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
364
A teherautó rakodótere egy olyan téglatest, amelynek méretei:a=4,6m, b = 1,9m, C =80cm. a) Mennyi bádogra lesz szükségünk a rakodótér kibéleléséhez, ha a behajtások miatt 10%-os rahagyassal kell számolnunk? b) Számítás ki a rakodótér ( köbméterekre kerekített) térfogat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`a=4.6` `m`
`b=1.9` `m`
`c=0.8` `m`

`A=2(ab+ac+bc)`
`A=2(4.6*1.9+4.6*0.8+1.9*0.8)=27.88` `m^2`
És ehhez még `+10%`:
`27.88*1.1=30.668` `cm^2`

`V=abc`
`V=4.6*1.9*0.8=6.992≈7` `m^3`
Módosítva: 3 éve
3