Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kocka felszíne?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
384
A kocka éle 7 cm.Miképp változik meg a felszíne ha élét :a) kétszeresére b) 2cm-rel megnövelik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

a,

Ha egy test élét kétszeresére növeljük, a felszíne a `2^2` = 4-szerese lesz.

`a_1` = 7 cm

`A_1` = `6*a_1^2` = `6*7^2` = 294 `cm^2`

`a_2` = `2*7` = 14 cm

`A_2` = `6*a_2^2` = `6*14^2` = 1176 `cm^2`

b,

`a_3` = 7+2=9 cm

`A_3` = `6*a_3^2` = `6*9^2` = 486 `cm^2`.
0