Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
407
Amiket feltöltök azokból szeretném ha valaki megoldaná nekem amiket bekarikáztam a 10.oldalon a 2-es is kéne mert nem biztos hogy joll oldottam meg. Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos!
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
2, jól oldottad meg

3,

a, híg cukoroldat hozzáadásával

b, víz hozzáadásával

c, oldat melegítésével

4,

a, hamis

b, hamis

c, igaz

d, hamis

e, igaz, bár 100 g vízre vagy oldószerre adják meg általában az oldhatóságot.

- Tömegszázalék gyakorló feladatsor

2,

Az infúziós sóoldat azt jelenti, hogy az oldat

100 g-jában van 0,9 g só

2000 g-jában tehát `2000/100*0.9` = 18 g só van.

3,

1,3 g tablettában van 0,06 g C-vitamin

100 g tablettában van `100/1.3*0.06` = 4,615 g C-vitamin.

A tabletta C-vitaminra nézve 4,615 tömeg%-os.

5,

A kiindulási oldatunk

100 g-jában van 10 g cukor

440 g oldatban van `440/100*10` = 44 g cukor

Hozzáadjuk a cukrot, az oldat és az oldott anyag tömege is nő.

440+40 g oldatban van 44+40 g cukor

480 g oldatban van 84 g cukor

100 g oldatban van `100/480*84` = 17,5 g cukor

A keletkező oldat 17,5 tömeg%-os.

- Táblázat:

1. 85 g

2. 15 %

3. 142,5 g

4. 5 %

5. 200 g

6. 10 %

7. 10 g

8. 20 %

9. 16 g

10. 384 g

11. 200 g

12. 196 g

13. 40 g

14. 760 g

15. 300 g

16. 6 g
1