Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
403
Holnapra kene sos
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
a) `4(x-2) = 4x-8`

b) `5(3x+y) = 15x+5y`

c) `-2b(a+b) = -2ba-2bb = -2b^2-2ab`

d) `2x(4x-7y+3z) = 8x^2-14xy+6xz`

e) `3x^2(3x+5) = 9x^3+15x^2`

f) `5xy^3(2y-3xy) = 10xy^4-15x^2y^4`

2. `x = (-6)`
a) `3x+7-x^2 = 3*(-6)+7-(-6)^2 = -18+7-36 = -47`

b) `7x-33+2x = 9x-33 = 9*(-6)-33 = -54-33 = -87`

c) `2*(x-5)+5x = 2x-10+5x = 7x-10 = 7*(-6)-10 = -42-10 = -52`

d) `x^3+56-x = (-6)^3+56-(-6) = -216+56+6 = -154`

e) `4x^2-10x-25 = 4*(-6)^2-10*(-6)-25 = 4*36+60-25 = 144+60-25 = 179`
Módosítva: 3 éve
0