Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
337
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a csikó ára `x` és a malac ára `y`. Ekkor
`{(x = 2y+5), (2x = y+22):}`

Helyettesítsük be `x`-et a másodikba:
`2(2y+5) = y+22`
`4y+10 = y+22 " /"-y-10`
`3y = 12 " /":3`
`y = 4`
`x = 2*4+5 = 8+5 = 13`

Vagyis egy csikó 13 tallérba kerül, egy malac pedig 4 tallérba!

Szólj nyugodtan ha bármi kérdésed van! :)
Módosítva: 3 éve
1