Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
441
Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1,

`Delta l` = `alpha*l*DeltaT` = `2.4*10^(-5)*100*(30-(-10))` = 0,096 m = 9,6 cm

2,

`rightarrow` `l=(Deltal)/(alpha*DeltaT)` = `0.01/(1.6*10^(-5)*200)` = 3,125 m

3,

`DeltaT` = 60-(-20) = 80 °C

`Deltal=alpha*l*DeltaT` = `1.1*10^(-5)*2000*80` = 1,76 m

4,

`(Deltal)/l` = 0,00368 = `alpha*DeltaT`

`alpha` = `0.00368/200` = `1.84*10^(-5)` `1/K`

A függvénytáblázatból kikeresed, hogy melyik fémnek ennyi a lineáris hőtágulási együtthatója.

5,

`DeltaV=beta*V*DeltaT`

`DeltaT=(DeltaV)/(beta*V)` = `(DeltaV)/(3*alpha*V)`= `0.001/(3*2.4*10^(-5)*1)` = `13.dot(8)` °C

`T_2=T_1+DeltaT` = `20+13.dot(8)` = `33.dot(8)` °C-ra kell felmelegíteni.
Módosítva: 3 éve
0