Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
355
Egy 15m/s haladó test 20 percig mozog.
Hány km/h sebességgel kéne mennie ahhoz,hogy ugyan ezt az utat 5 sec alatt tegye meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
s=`v_1*t_1` = `15 m/s*20*60` = 18000 m = 18 km

`t_2=5 s`

`v_2=s/t_2` = `18000/5` = 3600 `m/s` = 12960 `(km)/h`
Módosítva: 3 éve
1