Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9.

Főoldal » Középiskola » Fizika
571
Milyen hosszú úton éri utol a 22 m/s sebességgel haladó kamiont a 28 m/s sebességű személyautó, ha 90m a hátránya?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_1`=22 `m/s`

`v_2`=28 `m/s`

A személyautó ugyanannyi idő alatt 90 m-rel több utat tesz meg, mint a kamion.

`s_1=v_1*t`

`s_2=v_2*t`

`s_2-s_1=90`

`(v_2-v_1)*t` = 90

`(28-22)*t=90`

`6*t= 90`

t = `90/6` = 15 s

15 s alatt a személyautó `s_2=v_2*t` = `28*15` = 420 m-t tesz meg,

a kamion `s_1=v_1*t` = `22*15` = 330 m utat tesz meg.
0