Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kettes számrendszer

Főoldal » Általános iskola » Matematika
527
Az 5; 10; 15; 20; 25; 30; számokat kell átírni kettes számrendszerbe!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`5=1*2^2+0*2^1+1*2^0` = `4+1` = `101_2`

`10=1*2^3+0*2^2+1*2^1+0*2^0`= `8+2=1010_2`

`15=1*2^3+1*2^2+1*2^1+1*2^0` = `8+4+2+1=1111_2`

`20=1*2^4+1*2^3+0*2^2+0*2^1+0*2^0` = `16+4=10100_2`

`25=1*2^4+1*2^3+0*2^2+0*2^1+1*2^0`= `16+8+1=11001_2`

`30=1*2^4+1*2^3+1*2^2+1*2^1+0*2^0` = `16+8+4+2= 11110_2`
0