Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, valaki tudna nekem segíteni ebben a feladatban?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
702
Hány gramm oxigén szükséges 3,1 gramm magnézium
égéséhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
2 `Mg` + `O_2` = 2 `MgO`

`A_(Mg)` = 24,3 `g/(mol)`

`M_(O_2)` = 32 `g/(mol)`

`2*24.3` g Mg égéséhez szükséges 32 g `O_2`

3,1 g Mg égéséhez szükséges `3.1/(2*24.3)*32` = 2,041 g oxigén.
0