Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok szeretnék segítséget kérni.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
316
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Elég csak az eredmény? Tudod hogyan kell kiszámolni, vagy kell magyarázat?

a) `16 = 2^4", " 28 = 2^2*7`
`"LNKO:"\ 2^2 = 4`
`"LKKT:"\ 2^4*7 = 4*28 = 112`

b) `45 = 3^2*5", " 150 = 2*3*5^2`
`"LNKO:"\ 3*5 = 15`
`"LKKT:"\ 2*3^2*5^2 = 3*150 = 450`

c) `105 = 3*5*7", " 180 = 2^2*3^2*5`
`"LNKO:"\ 3*5 = 15`
`"LKKT:"\ 2^2*3^2*5*7 = 7*180 = 1260`

d) `12 = 2^2*3", " 24 = 2^3*3`
`"LNKO:"\ 2^2*3 = 12`
`"LKKT:"\ 2^3*3 = 24`

e) `42 = 2*3*7", " 1`
`"LNKO:"\ 1`
`"LKKT:"\ 2*3*7 = 42`

f) `7", " 13`
`"LNKO:"\ 1`
`"LKKT:"\ 7*13 = 91`

g) `30 = 2*3*5", " 75 = 3*5^2", " 630 = 2*3^2*5*7`
`"LNKO:"\ 3*5 = 15`
`"LKKT:"\ 2*3^2*5^2*7 = 5*630 = "3 150"`

h) `187 = 11*17", " 323 = 17*19", " 391 = 17*23`
`"LNKO:"\ 17`
`"LKKT:"\ 11*17*19*23 = "81 719"`

i) `6 = 2*3", " 10 = 2*5", " 15 = 3*5`
`"LNKO:"\ 1`
`"LKKT:"\ 2*3*5 = 2*15 = 30`

Szólj nyugodtan ha bármi kérdésed lenne! :)
Módosítva: 3 éve
1