Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 12.feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
381
Mit értünk a termikus neutronok fogalma alatt? Becsüljük meg a sebességüket 22 °C hőmérsékleten!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`1/2*m*v^2=3/2*k*T``=>``v=sqrt((3*k*T)/m)` = `sqrt((3*1,38*10^-23 \ J/K*295 \ K)/(1,675*10^-27 \ kg))` = `2.700` `m/s`
Módosítva: 3 éve
0