Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 11.Feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
335
Állandó térfogatú hőszigetelt tartályban 0°C-os 0,7 kg tömegű ideális gáz van. A gázzal 1,75⋅10⁵ J hőt közlünk, így nyomása a kezdeti érték háromszorosa lesz.

Mennyi a gáz végső hőmérséklete?
Mekkora a gáz fajhője?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`p_1/T_1=p_2/T_2` `=>` `T_2=T_1*p_2/p_1` `=>` `T_2=T_1*(3p_1)/p_1` `=>` `T_2=3T_1` `=>` `T_2 = 3 * 273 \ K = 819 \ K` = `456` `°C`

`Q = c * m *DeltaT``=>` `c=Q/(m*DeltaT)=(1,25*10^5 \ J)/(0,7 \ kg*(819 \ K-273 \ K))` = `327` `J/(kg * K)`
0