Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 4

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
370
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Ahhoz, hogy ne csússzon meg, a súlyerőnek nagyobbnak kell lennie, mint a centripetális erőnek. Azt vizsgáljuk, amikor egyenlő:

`F_(cp)=F_s`

`cancel(m)*omega^2*r=mu*cancel(m)*g`

`omega` = `root()((mu*g)/r)` = `root()((0.4*10)/0.25)` = 4 `1/s`

Ekkora lehet legfeljebb a szögsebesség.
0