Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 1

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
416
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

3

Felírjuk a vízszintes és függőleges erőket:

V: `K-mu*m_2*g=m_2*a`

F: `m_1*g-K=m_1*a`

összeadjuk a két egyenletet:

`g*(m_1-mu*m_2)=a*(m_1+m_2)`

a, `a=(g*(m_1-mu*m_2))/(m_1+m_2)` = `(10*(0.5-0*2))/(0.5+2)` = 2 `m/s^2`

b, `a=(g*(m_1-mu*m_2))/(m_1+m_2)` = `(10*(0.5-0.2*2))/(0.5+2)` = 0,4 `m/s^2`
0

Nagyon szépen köszönöm. Elnézést kérek, de lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban. A fonalat feszítő erőt hogyan lehet kiszámolni?
0

Kötélerők: Bármelyik egyenletből (legyen az első):


V: `K-mu*m_2*g=m_2*a`

K = `m_2*(a_1+mu*g)` = `2*2` = 4 N ; ha nincs súrlódás.

K = `m_2*(a_2+mu*g)` = `2*(0.4+0.2*10)` = 4,8 N ; ha van súrlódás.
0