Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ért.tart?

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
Az első kettőnek az értelmezési tartománya kéne ,(függvény nélkül)a másik kettöröl pedig elkéne dönteni hogy páros vagy páratlan függvény?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
mértan
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

ÉT: `x in RR`

b,

ÉT: `4x+1 ge 0` `rightarrow` `x ge -1/4`

Paritás:

a, nincs paritás

b, páratlan lesz, de leellenőrizhetjük.

Ha `f(-x)=-f(x)` teljesül, akkor páratlan.

`f(-x)` = `(-x)^5+3*(-x)^3-(-x)` = `-x^5-x^3+x` = `-(x^5+3x^3-x)` = `-f(x)`

teljesül, páratlan.
1