Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika gyakorlo feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
533. 534. 535.-ös feladat
köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
533,

`x/3+x=8`

`4x/3=8`

x = `8*3/4` = 6

`12/x+2=4`

Felt: `x ne 0`

`12/x=2`

x=6

A két gyök egyenlő.

534,

`x(x+4)-x^2=16`

`x^2+4x-x^2=16`

4x=16

x = 4

`0.6=2.4/x`

Felt: `x ne 0`

x = 4

egyenlők a gyökök.

535,

`0.3/x=1/5`

Felt: `x ne 0`

reciprok

`x/0.3=5` /*0.3

x = 1,5

Másik

2x-(2-x)=x+1

2x-2+x=x+1

3x-2=x+1

2x = 3

`x=3/2`

Egyenlők.
0