Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki meg tudná ezt nekem oldani?

Főoldal » Középiskola » Fizika
561
Mekkora lesz a közös hőmérséklet, ha 5kg 60°C-os vízbe beletöltünk 4kg 20°C-os vizet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, számolás, hőmérséklet
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

3
`T_k=(T_1*m_1+T_2*m_2)/(m_1+m_2)` = `(5*60+4*20)/(5+4)` = `42.dot(2)` °C
1

Esetleg egy másik megoldás:
5·60+4·20 = (5+4)·x
300 + 80 = 9x
380 = 9x
x = 42,2⁰C
1

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
0