Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Húzóerő

Főoldal » Középiskola » Fizika
545
Sajnos nem tudtam megoldani ezt a nagyon egyszerűnek tűnő példát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#eeő
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
A középső F erő irányába mozdul a test, a két mellette lévő egyenként `F*cos30`, a két szélső pedig `F*cos60` erővel.

A teljes összeg:

`M` = `F+2*F*cos30+2*F*cos60` = `F*(1+root()(3)+1)` = `(2+root()(3))*F` = `3.73*300` = 1119,6 N
0

Módosítva: 3 éve
0