Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1187
az ábrán kétatomos molekulákból álló gáz állapotváltozása látható. a gáz hőmérséklete a kezkdeti (1) állapotban 300k.
a)mennyivel változik a belső energia?
b) mennyi hőt vett fel a környezetéből?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Ez egy hálátlan csicska ne segítsen neki senki semmi értelme......
7

f = 5 kétatomos gáz esetén

`V_1` = 6 `m^3`

`p_1` = 100 kPa

`p_2` = 200 kPa

`T_1` = 300 K

Izochor állapotváltozáskor:

`Q=DeltaE_b` = `f/2*n*R*DeltaT` vagy `f/2*V*Deltap` = `5/2*6*(2*10^5-10^5)` = 1,5 MJ

Mivel a gáz térfogata nem változik, így nincs térfogati munka, a belsőenergia-változás és a közölt hő egyenlő.
1