Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felvilágosodás

192
Sziasztok, milyen pozitív és negatív hatásai voltak a 18. századi felvilágosodásnak? Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
történelem, 9, felvilágosodás
0
Középiskola / Történelem

Válaszok

1
Egy tizennyolcadik századi szellemi mozgalom, amelynek három központi fogalma az értelem, a tudományos módszer és a haladás volt. A felvilágosodás gondolkodói azt hitték, hogy segíthetnek jobb társadalmak és jobb emberek létrehozásában.
A felvilágosodás, egy filozófiai mozgalom, amely a 18. században uralta Európában, az az elképzelés köré összpontosult, hogy az értelem a tekintély és a legitimitás elsődleges forrása , és olyan eszméket szorgalmazott, mint a szabadság, a haladás, a tolerancia, a testvériség, az alkotmányos kormányzás és az államok szétválasztása. egyház és állam.
A felvilágosodás melyik hatása a legfontosabb?
A demokrácia és az egyenlőség nagy jelentőséggel bírt a felvilágosodás gondolkodói számára, akik elégedetlenek voltak az arisztokratikus társadalmi réteg mocskolásával és presztízsével. Mindezek hatása maradandó hatással lenne az általunk ismert világra.
Milyen hatásai voltak a felvilágosodásnak?
A felvilágosodás segített leküzdeni az egyház túlkapásait, megalapozta a tudományt a tudás forrásává, és megvédte az emberi jogokat a zsarnoksággal szemben . Emellett modern oktatást, orvoslást, köztársaságokat, képviseleti demokráciát és még sok minden mást is adott nekünk.
Ki volt a három fő felvilágosodás gondolkodója?
A felvilágosodás filozófusai , John Locke, Charles Montesquieu és Jean-Jacques Rousseau mind olyan kormányelméleteket dolgoztak ki, amelyekben az emberek egy része vagy akár az egész nép kormányozna. Ezek a gondolkodók mély hatást gyakoroltak az amerikai és francia forradalmakra és az általuk létrehozott demokratikus kormányokra.

0