Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 10. Feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
371
Mekkora távolságra tudná egymást megközelíteni két elektron, ha igen nagy távolságból indulnának egymással szemben, azonos 1800 m/s nagyságú sebességgel? Mekkora lenne maximális gyorsulásuk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`d` = `k*(e^2)/(m_e*v^2)` = `9*10^9 \ (Nm^2)/C^2*(1,6*10^-19 \ C)^2/(9,1*10^-31 \ kg*(1.800 \ m/s)^2)` = `7,81*10^-5` `m`


`a` = `(k*e^2)/(m_e*d^2)` = `(9*10^9 \ (Nm^2)/C^2*(1,6*10^-19 \ C)^2)/(9,1*10^-31 \ kg* (7,81*10^-5 \ m)^2)` = `4,15*10^10` `m/s^2`
Módosítva: 3 éve
0