Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9. Feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
447
Betonból henger alakú tornyot szeretnénk építeni. A mérnökök próbatestet készítettek a rendelkezésünkre álló betonból, és szilárdságtani mérések során megállapították, hogy az építkezéshez felhasználható beton nyomószilárdsága 20 MPa és sűrűsége 2100 kg/m^3

Mekkora az a legmagasabb torony, amit ebből a betonból építhetünk, ha a tornyot úgy szeretnénk megépíteni, hogy a nyomóterhelés sehol ne haladja meg a nyomószilárdság 50 százalékát?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
`p_("max")=rho*g*h` , mint a hidrosztatikai nyomásnál

h = `(p_("max")*0.5)/(rho*g)` = `(2*10^7*0.5)/(2100*10)` = 476 m magas tornyot lehet építni.
0

Ezek a megoldások fent vannak neten is.
0