Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 8.Feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
381
Egy henger alakú, 8 m átmérőjű kerti úszómedencében 1,5 méter magasan áll a víz. (A henger tengelye függőleges.)
Mekkora eredő erőt fejt ki a víz:
- a medence aljára,
- a medence oldalfalára?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
a,

`F=m*g=rho*V*g` = `rho*(d^2*pi)/4*l*g` = `1000*(8^2*3.14)/4*1.5*10` = 754 kN

b,

Nulla. Minden irányból azonos magasságban ugyanannyi a nyomóerő, így az eredő nyomórerő nulla.

-1

Mi a baj a levezetesse? Nagyon szépen leírták.
0