Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A függvények összetétele

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
390
oldja meg ezeket az egyenleteket a hozzájuk tartozó eredményekkel, kérem és köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#Segítség #házi #matematika
-1
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`f(x) = -3x+4", " g(x) = 5-x^2", " h(x) = 1/x`

Csak egyszerűen be kell helyettesíteni `x` helyére...
1. `f(g(0)) = -3(5-0^2)+4 = -3*5+4 = -11`

2. `f(g(-2)) = -3[5-(-2)^2]+4 = -3*1+4 = 1`

3. `g(h(-2)) = 5-(1/(-2))^2 = 5-1/4 = 19/4`

4. `h(g(-1)) = 1/(5-(-1)^2) = 1/(5-1) = 1/4`

5. `h(f(-1)) = 1/(-3(-1)+4) = 1/(3+4) = 1/7`

6. `(f @ h)(-3) = -3(1/(-3))+4 = 1+4 = 5`

7. `(h @ f)(-3) = 1/(-3(-3)+4) = 1/(9+4) = 1/13`

8. `(f @ g)(-5) = -3[5-(-5)^2]+4 = -3(-20)+4 = 64`

9. `(f @ f)(x) = -3(-3x+4)+4 = 9x-12+4 = 9x-8`

10. `(h @ f)(x) = 1/(-3x+4) = 1/(4-3x)`

11. `(h @ g)(x) = 1/(5-x^2)`
1