Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi + Matek felvételi 2022 (2)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
439
3,4 feladat.

Matek tanárom mindig úgy magyarázza el a dolgokat, hogy egyesek ne értsék, én is ide tartozok. :D

https://imgur.com/a/nWDiYou

_

Felvételis lapra meg más eredménye kell, hogy összevessem a kettőt ellenőrzés képen! (1-5ig ellenőrizve lett anyum által, de most ő nincs otthon)

https://imgur.com/a/URhUKBa


Köszönöm az eddigi tudást amit az oldal felhasználói nyújtottak, ezt is előre köszönöm! :)

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3,

`(5xy)/3` = `5*x/3*y` = `1/3 xy*5` = `10y*x/6`

`(5x+5y)/3` = `(5*(x+y))/3`

4,

a, `a+(2a-b)` = `2+2a-b` = `3a-b`

b, `a-(2a-b)` = `a-2a+b` = `b-a` vagy `-a+b`

c, `(a+3)*2` = `2a+6`

d, `8a^2-(2a^2+3a)` = `8a^2-2a^2-3a` = `6a^2-3a`

e, `e*f-(e*f-3)` = `cancel(e*f)-cancel(e*f)+3` = `3`

f, `(2x+y)-(2x-y)` = `(cancel(2x)+y-cancel(2x)+y` = `2y`

6,

Van tehát 4 db hármas, x darab ötös és 15-(x+4)=11-x db négyes.

`bar(y)` = `(4*3+x*5+(11-x)*4)/15` = 4,2 `color(red)("/·15")`

`12+5x+44-4x=63` `color(red)("/összevonás")`

x+56=63 `color(red)("/-56")`

`x=7`

Tibi 7 darab ötöst szerzett matematikából.

Ellenőrzés:

`bar(y)` = `(4*3+7*5+4*4)/15` = 4.2

`(12+35+16)/15=4.2`

`63/15=4.2`

`4.2=4.2`
0