Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A függvények összetétele

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
399
oldja meg ezeket az egyenleteket a hozzájuk tartozó eredményekkel, kérem és köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Házi feladat #Matek #Súgó
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
1,

`f(g(0))` = `-3*(5-x^2)+4` = `-3*(5-0^2)-4` = `-3*5+4` = `-15+4` = `-11`

2,

`f(g(-2))` = `-3*(5-x^2)+4` = `-3*(5-(-2)^2)-4` = `-3*(5-4)+4` = `-3*1+4` = `-3+4` = `1`

3,

`g(h(-2))` = `5-(1/x)^2` = `5-(1/(-2))^2` = `5-(-1/2)^2` = `5-1/4` = `19/4`

4,

`h(g(-1))` = `1/(5-x^2)` = `1/(5-(-1)^2)` = `1/(5-1)` = `1/4`

5,

`h(f(-1))` = `1/(-3x+4)` = `1/(-3*(-1)+4)` = `1/(3+4)` = `1/7`

6,

`(f @ h)(-3)` = `-3*1/x+4` = `-3*1/(-3)+4` = `1+4` = `5`

7,

`(h @ f)(-3)` = `1/(-3x+4)` = `1/(-3*(-3)+4)` = `1/(9+4)` = `1/13`

8,

`(f @ g)(-5)` = `-3(5-x^2)+4` = `-3(5-(-5)^2)+4` = `-3(5-25)+4` = `-3*(-20)+4` = `60+4` = `64`

9,

`(f @ f)(x)` = `-3(-3x+4)+4` = `9x-12+4` = `9x-8`

10,

`(h @ f)(x)` = `1/(-3x+4)` = `-1/(3x-4)`

11,

`(h @ g)(x)` = `1/(5-x^2)`
Módosítva: 3 éve
0