Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika gyakorló feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
366
Az első 5 feladatot valaki legyen szíves elmagyarázni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, gyakorlás, érettségi, matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
700

`x^2-11x+3=0`

Megoldod, megoldóképlettel.

A gyökök `x_1=10,72` ; `x_2=0,28`

Ahány a megadott intervallumba esik (-1 és 1 közé), annyi megoldás van (1).

701,

`2x^2+7x+3=0`

megoldod.

`x_1=-1/2`; `x_2=-3`

A -1-hez képest az egyik jobbra van (a -1/2) amásik balra (-3).

702.

`x^2-7x+12=0`

szintén

`x_1=3`; `x_2=4`

Mindkettő nagyobb, mint kettű, akkor kettő.

703,

`-2x^2+5x+7=0`

`x_1=-1` ; `x_2=7/2`

mindkettő a megadott tartományba esik.

704,

`-3x^2+5x-2` = `-3x^2+3x+2x-2` = `-3x(x-1)+2(x-1)` = `(-3x+2)(x-1)`

705,

`2x^2-5x-3` = `2x^2-6x+x-3` = `2x*(x-3)+1*(x-3)` = `(x-3)(2x+1)`
1