Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikaa 4.Feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
433
Biofizikai mérések szerint az emberek futás közben egy-egy lépés megtétele alatt testsúly-kilogrammonként kb. 0,6 J energiát használnak el. Milyen gyorsan fut az a 80 kg-os versenyző, aki 130 W teljesítményt „fogyaszt”? Tegyük fel, hogy a futó egy lépése 1,5 m hosszú.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`DeltaE` = `0,6 \ J/(kg)*80 \ kg` = `48` `J`


`Deltat` = `(DeltaE)/P` = `(48 \ J)/(130 \ W)` = `0,369` `s`


`v` = `s / (Deltat)` = `(1,5 \ m)/(0,369 \ s)` = `4,065` `m/s` -al fut.
1