Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
348
Nem kérek semmi linket, csak is a megoldást
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

Anna bélyegeinek száma x, Máriáé x-25, Tiboré x+16.

Összesen `x+(x-25)+(x+16)=396` bélyegük van.

3x-9=396

3x = 405

x = `405/3` = 135

Annának 135 bélyege van, Máriának 135-25 = 110 bélyege, Tiborban 135+16 = 151 bélyege.

Összesen tehát 135+110+151 = 396 bélyegük van. Szóval lehet, még több is annál.
0