Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek-köszi a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
369
Egy mértani sorozat első eleme 5, harmadik eleme 20. Határozza meg a sorozat hányadosát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
u₃ = a₁·q² = 20
Megoldva:
q₁ = -2
q₂ = 2
1